Logo_logo_sensire

(Novum) - Thuiszorgmedewerkers van Sensire onderbreken volgende week woensdag het werk uit protest tegen het ontslag van elfhonderd werknemers van de thuiszorginstelling uit de Achterhoek. Dat meldt vakbond Abvakabo FNV maandagavond na een actievergadering in een tent. "De stemming was heel strijdbaar", aldus een woordvoerder van de vakbond.

Het idee is dat de actie vanaf 11.00 uur van start gaat. "We willen vooral dat tijdens de werkonderbreking cliënten een leuke tijd wordt bezorgd." Hoe dat precies moet gebeuren, is echter nog onduidelijk. Daarover wordt nog nagedacht, vertelt de zegsvrouw.

Eind vorige maand werd bekend dat Sensire stopt met het aanbieden van thuishulp. Eerder kondigde de organisatie al aan de elfhonderd medewerkers te ontslaan vanwege onzekerheid over de vraag naar thuishulp in 2014. De overheid wil volgens Sensire drastische bezuinigingen op de thuishulp doorvoeren. Daardoor kunnen gemeentes nog geen garantie geven over de hoeveelheid thuiszorg die zij nodig hebben en hoeveel zij daarvoor kunnen betalen.

De elfhonderd thuiszorgmedewerkers van Sensire die hun baan kwijtraken hebben de afgelopen dagen hun ontslagbrief ontvangen. Ontslag is volgens Abvakabo FNV echter helemaal niet nodig, omdat het werk en het geld gewoon blijft bestaan. Sensire moet zich volgens de vakbond hard maken om ervoor te zorgen dat haar medewerkers met behoud van rechten moeten worden overgenomen door een nieuwe zorgaanbieder.