Logo_gelderland

Omroep Gelderland zendt een nieuwe tv-serie uit waarin dementie een centraal onderwerp is. De serie Vergeet mij niet! wordt in zes delen uitgezonden op dinsdagavond. De serie gaat over het dagelijkse leven van vier mensen die moeten leven met hun eigen, specifieke vorm van dementie. Dat meldt De Edese Post.

Dementie komt in Nederland steeds vaker voor. Vergeet mij niet! laat de dagelijkse praktijk zien van mensen met een geheugenstoornis. Hoe gaan zij zelf, hun partners en hun familie om met deze geheugenstoornis en wat zijn de gevolgen voor hun omgeving?

Hoofdpersonen in de serie zijn onder anderen Jim en Adrie. Jim is 73 en heeft Lewy-Body, oftewel Parkinson dementie. Zijn vrouw Maudi ziet hem vier keer week naar de buurtboerderij in Bennekom gaan. De 81-jarige Adrie uit Wekerom heeft ook Alzheimer. Adrie woont in verzorgingshuis de Stolpe in Harskamp. Haar man Henk woont zelfstandig en komt dagelijks bij zijn vrouw op bezoek.

De zes afleveringen draaien rond thema’s als het begin, schaamte, verandering, het gevecht, de familie en de toekomst. De eerste aflevering werd op dinsdag 18 maart uitgezonden. De serie begint op dinsdagavond om 18.25 en wordt daarna ieder uur herhaald.

© Nationale Zorggids