Normal_logo_buurtzorg

Vorige week reisden TSN-medewerkers samen met vakbond FNV langs Groningse en Drentse gemeenten. Ze wilden de gemeenten overhalen om te kiezen voor overnamekandidaat Buurtzorg. Maar niet alle gemeenten zijn overtuigd. Dat meldt RTV Drenthe. 

Buurtzorg wil driekwart van de activiteiten van TSN Thuiszorg overnemen. Drentse gemeenten vinden niet dat het ten koste van alles moet gebeuren. De wethouder van Assen tekende voor, evenals de wethouder van Borger-Odoorn. Laatstgenoemde heeft hierbij wel een kanttekening, namelijk de extra bijdrage die Buurtzorg vraagt. De gemeente zou in het nieuwe contract 75.000 euro moeten bijleggen, maar volgens de vakbonden is dat door staatssecretaris Van Rijn al overgemaakt naar de gemeenten.

Ook de gemeente Emmen is nog niet overtuigd, de wethouder hier tekende niet. De gemeente Coevorden moet zelf invulling geven aan het probleem, want het heeft geen voorstel ontvangen van Buurtzorg. Dit omdat de vergoeding voor het werk niet voldoende is voor hen. “TSN heeft altijd voor dit tarief kunnen werken. Er zijn aanbieders genoeg die voor dit tarief willen werken”, aldus wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden.

Naar verwachting hebben alle Drentse gemeenten die een voorstel hebben ontvangen, binnen twee weken een beslissing genomen over Buurtzorg. 

©Nationale Zorggids