Normal_tsn_thuiszorg

Woensdag heeft de rechtbank in Overijssel thuiszorgorganisatie TSN formeel failliet verklaard. Dit maken de curatoren vandaag bekend. Het was al langer bekend dat een faillissement naderde, toch wilden de bewindvoerders eind vorig jaar nog voorkomen dat dit zou gebeuren. Dit meldt de Telegraaf. 

Het faillissement heeft gevolgen voor ongeveer tienduizend huishoudelijk medewerkers van TSN. De hulp voor cliënten is ondervangen, deze komen niet zonder huishoudelijke hulp te zitten. De medewerkers krijgen maximaal zes weken hun loon doorbetaald via het UWV. Medewerkers zijn woensdag eerder op de dag ingelicht over de gevolgen van het faillissement.

“Wat we al aan zagen komen, is vandaag treurige waarheid geworden. Het spijt mij heel erg dat ik jullie moet meedelen dat vandaag het faillissement wordt uitgesproken. Dit raakt jou en tienduizend van onze collega's. Maar het raakt ook veertigduizend van de cliënten waar jullie je zo voor ingezet hebben”, schrijft TSN-directeur Zion Jongstra aan de medewerkers. 

©Nationale Zorggids