Normal_flat_woning_huren_appartement___2_

De lift in een Oud-Beijerlandse flat met ruim honderd ouderen hapert dagelijks. Ouderen komen daardoor hun huis niet meer uit. Gistermiddag moest er een hoogwerker van de brandweer aan te pas komen die mensen naar hun woning bracht. Dat meldt Algemeen Dagblad.

Inmiddels hapert de lift al maandenlang, bewoners zijn er klaar mee. Een vrouw van 93 die gisteren in de bak van de brandweer stond om naar huis gebracht te worden, werd er zeer benauwd van. “Die arme vrouw stond doodsangsten uit in dat bakje van de brandweer. Dat wil je toch niet meer meemaken op die leeftijd? Ze vertelde me dat ze er niet van had geslapen en komt nu haar huis niet meer uit”, vertelt een bewoonster.

De 93-jarige vrouw is niet de enige, bijna alle honderd ouderen durven niet meer naar buiten. De angst dat de lift het niet doet overheerst en ze voelen zich opgesloten in hun eigen huis. De brandweer is om advies gevraagd indien er brand uitbreekt. In geval van brand moet het matras van het bed gehaald worden, door de gang gesleept worden en mensen kunnen dan via de nooduitgang naar beneden glijden, zo luidde het advies.

Woningcorporatie HW Wonen werkt hard aan het probleem en garandeert deze week een oplossing. De gedupeerde ouderen worden gecompenseerd voor de situatie.

Door: Redactie Nationale Zorggids