Normal_ziekenhuis__wachtruimte

De oude man die al meer dan honderd dagen in het ZGT in Almelo ligt, krijgt hulp van Menzis. De zorgverzekeraar zegt verantwoordelijk te zijn voor de zorg aan deze man en zoekt momenteel naar een passende oplossing. Dit meldt RTV Oost. 

“100. 100 dagen ligt hij nu in het ziekenhuis. Niet echt omdat hij ziek is, maar vooral oud en hulpbehoevend. 100 dagen geleden nam ik hem op. Het ging thuis niet meer. 100 dagen later is er geen mens of instantie die ruimte heeft om voor hem te zorgen...#staatvanzorg #droevig.” Hier begon het allemaal mee. Een tweet van chirurg Tim Verhagen die viral ging.

Menzis zegt hierover: “Wat er aan de hand is in deze specifieke case, zijn we op de achtergrond aan het uitzoeken. Want hoe kan het gebeuren dat iemand niet verder doorgeplaatst kan worden naar een verpleeghuis? Die verklaring heb ik op dit moment nog niet”, zegt Jan Megens, manager van de zorgkantoren van Menzis.

Woensdag 27 maart is de verzekeraar hierover in gesprek geweest met alle betrokken partijen, laat minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid weten. Het ziekenhuis en het zorgkantoor van Menzis zorgen er samen voor dat de oudere man goed terechtkomt en gaan uitzoeken hoe zulke situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden. 

Door: Nationale Zorggids