Normal_praktijkles_van_de_rehab_academy_met_enkele_deelnemers.

HandicapNL en de Rehab Academy helpen de komende twee jaar ruim dertig mensen met een fysieke beperking de regie op hun leven terug te krijgen. In de praktijk blijkt namelijk dat ‘reguliere’ revalidatie in een kliniek vaak te weinig toekomt aan het volwaardig terugkeren en meedoen in de samenleving. Tijdens de opleiding op de Rehab Academy, een initiatief van Stichting Revalideren is Leren, blijkt dat de praktijk in de maatschappij de beste leerschool biedt. Reden temeer voor HandicapNL om het initiatief van de Rehab Academy volmondig te steunen, aldus HandicapNL.

Inge en Coen Vuijk, oprichters van de Rehab Academy, zien dat in toenemende mate revaliderende mensen zonder reëel perspectief naar huis worden gestuurd. Ondanks dat ze tevreden zijn over de revalidatie, ervaren ze thuis pas wat het leven met een beperking écht inhoudt. Vandaar dat Inge en Coen deze speciale opleiding zijn gestart. Zodat mensen met een fysieke beperking extra kennis, ervaring en inzichten krijgen, die eerder tijdens het revalidatietraject ontbrak. 

Uitdagingen aangaan en grenzen verleggen 

Bij de Rehab Academy gaan deelnemers uitdagingen aan en verleggen zo hun eigen grenzen. Ze leren nieuwe oplossingen vinden en krijgen weer grip op hun leven. De opleiding is speciaal voor mensen die net een revalidatietraject hebben afgerond, maar ook voor hen die na een aantal jaren letterlijk en figuurlijk vastlopen. Aan de hand van een intakegesprek stelt de deelnemer samen met Rehab Academy zijn doelen vast.

Werken aan eigen doelen

Wie meedoet werkt gedurende drie tot vijf maanden, thuis en op locatie, aan zijn eigen doelen. Alles is maatwerk en gaat om samenwerken met opleiders, lotgenoten, ervaringsdeskundigen en experts. Zij ondersteunen tijdens diverse activiteiten, zodat eerder gestelde doelen ook echt behaald worden. Een ieder die zich wil aanmelden kan dat doen via service@handicap.nl of inschrijven via www.handicap.nl/rehab-academy.

Door: Redactie Nationale Zorggids