Normal_geboorte_bevalling_keizersnede_baby

Vorig jaar heeft het Amphia Ziekenhuis in Breda het aantal keizersnedes weten te verlagen. Het gemiddelde per jaar ligt ongeveer op 700, maar in 2017 slaagde het ziekenhuis er in om er 95 minder uit te voeren. Dit komt mede door een nieuwe werkwijze voor geboortezorg in de regio. Dit meldt BM De Stem.

Vanaf 2016 is er een nieuwe organisatie Annature, waarin kinderartsen, gynaecologen, verloskundigen en kraamverzorgsters samenwerken. Het doel hiervan in om verschillende disciplines samen te brengen. “Wij denken dat die samenwerking er voor gezorgd heeft dat de begeleiding van zwangere vrouwen is verbeterd en daardoor het aantal natuurlijke bevallingen is toegenomen”, zegt Monique Klerkx, directeur zorg/verloskunde bij Annature en zelf verloskundige in Oosterhout.

Minister De Jonge van Volksgezondheid was onlangs op werkbezoek in het Amphia Ziekenhuis. Daar sprak hij met de partijen over de geboortezorg en de nieuwe werkwijze die is geïntroduceerd. Breda, maar ook Roosendaal en Bergen op Zoom, heeft een pioniersrol wat betreft de nieuwe geboortezorg.

Door: Redactie Nationale Zorggids