Normal_kaars_overlijden_dood

Tot nu toe zijn er bij Bijwerkingencentrum Lareb 577 meldingen binnengekomen over een overlijden nadat iemand was gevaccineerd tegen het coronavirus. Twee weken geleden waren dat er 18 minder. Het gaat om één kwetsbare oudere die kwam te overlijden na het ontvangen van de boosterprik. Dat mensen na de vaccinatie overlijden, betekent niet dat het door een bijwerking van de vaccins komt. Dit meldt Skipr. 

Van het totale aantal overleden mensen, waren 273 ouder dan 80 jaar en ging het om 234 mensen van 61 tot 80 jaar. 50 mensen die kwamen te overlijden na de coronaprik, waren tussen de 41 en 60 jaar en 15 mensen waren tussen de 20 en 4 jaar. De leeftijd van vijf overleden personen is niet bekend.

Meeste meldingen over Pfizer

Over het meest gebruikte vaccin van Pfizer komen de meeste meldingen binnen (418). 75 mensen kwamen te overlijden na een prik met het vaccin van AstraZeneca, 53 na een prik met Moderna en 17 na het Janssen-vaccin. Eerder melde Lareb al dat bijna alle mensen die zijn overleden na coronavaccinatie al een kwetsbare gezondheid hadden door hun hoge leeftijd of door onderliggende aandoeningen.

Door: Nationale Zorggids