Logo_treant_zorggroep

Bestuursvoorzitter Carla van de Wiel vertrekt eind oktober bij Treant Zorggroep en gaat per 1 december aan de de slag als directievoorzitter bij het HagaZiekenhuis. Ook start ze dan als lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep. Dat melden het Dagblad van het Noorden en Treant Zorggroep. 

Van de Wiel trad in juni 2017 aan als bestuursvoorzitter bij Treant. Daarvoor was ze al anderhalf jaar lid van de raad van bestuur van de ziekenhuisgroep. Ze vertrekt om persoonlijke redenen uit het noorden. “Ook in de regio Haaglanden wil ik een bijdrage leveren aan het behoud van goede, bereikbare en betaalbare zorg. Ik kijk uit naar het werk dat voor me ligt en kijk met trots terug op mijn periode bij Treant en wat hier samen bereikt hebben”, zegt Van de Wiel.

Treant maakte vorige week bekend de afdelingen klinische verloskunde en klinische kindergeneeskunde te sluiten in de ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal. Het tekort aan kinderartsen is niet op de korte termijn op te lossen en het ziekenhuis kon de kwaliteit van zorg daarom niet meer garanderen. Vanaf medio september wordt de zorg stap voor stap volledig geconcentreerd in Emmen.

“Zorg voor onze jonge patiënten en hun familie leveren we het liefst op drie locaties, maar dat lukt niet op een verantwoorde manier als gevolg van een structureel tekort aan kinderartsen. We staan met onze rug tegen de muur”, aldus bestuursvoorzitter Carla van de Wiel vorige week. 

Door: Redactie Nationale Zorggids