Normal_edit.00_01_04_15.still013

Zij-instromers zijn belangrijk om het tekort aan personeel in de zorg op te vangen. Instelling ’s Heeren Loo voor gehandicaptenzorg kijkt sinds kort voor nieuwe medewerkers naar een niet zo voor de hand liggende branche. De instelling sloot een half jaar geleden een overeenkomst met Defensie om militairen, die op zoek zijn naar een nieuwe baan, te werven voor de functie van gehandicaptenbegeleider.

Voor ’s Heeren Loo is het vooral lastig om geschikte werknemers te vinden die cliënten willen begeleiden die door Moeilijk Verstaanbaar Gedrag soms agressief zijn. En juist voor deze functie zijn oud-militairen uitermate geschikt, stelt HR-directeur Ellen Boonen van ’s Heeren Loo. “Onze medewerkers moeten kunnen de-escaleren, samenwerken, grenzen stellen en omgaan met agressie.’’ 
 
Oud-marinier Melike Senler (27) is een van de twintig zij-instromers die haar baan bij het leger inruilde voor de begeleiding van gehandicapten. Ze heeft het heel erg naar haar zin. “Terug naar Defensie? Nee, nooit. Ik wil niet meer weg uit de zorg.’’ Lees hier een interview met Melike Senler over haar overstap van Defensie naar de zorg.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids / Marjolein Kooyman