Logo_senior-assist-care-logo-thuiszorg

Thuiszorgorganisatie Senior Assist Care (SAC) uit Assen is failliet en daarmee komen 162 mensen op straat te staan. Het bedrijf levert zorg in onder andere Assen, Groningen, Hoogeveen, Steenwijk, Wolvega en Emmen. Door het faillissement dreigt een klein deel van de cliënten vanaf volgende week geen zorg meer te ontvangen. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

SAC is een van oorsprong Belgisch bedrijf dat zich vooral richt op intramurale zorg in instellingen. In 2012 nam de thuiszorgorganisatie Arlero Thuiszorg over, wat volgens curator Wim Entzinger heeft bijgedragen aan de ondergang van SAC. “Onderaannemers konden niet meer betaald worden en straks ook het eigen personeel niet meer.”

De rechtbank sprak op 27 december het faillissement uit. Curator Entzinger en partner Peter Fousert proberen zo snel mogelijk een doorstart te maken zodat de waarde van het bedrijf behouden kan worden. Beide stellen dat drie dingen belangrijk zijn bij het faillissement van Senior Assist Care. “De schuldeisers, de werknemers en de zorgverlening.” Bij het bedrijf werkten in totaal 354 mensen. 183 daarvan worden ondergebracht bij Allerzorg uit Woerden.

Door: Redactie Nationale Zorggids