Logo_logo_ziekenhuisgroep_twente_zgt

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) sluit gedwongen ontslagen niet uit in de aankomende bezuinigingsronde. Het ziekenhuis moet dit jaar 10 tot 15 miljoen euro bezuinigen om de oplopende kosten te kunnen dekken. Dat meldt RTV Oost.

ZGT kampt met oplopende kosten, omdat een steeds grotere groep patiënten met complexe zorgvragen er aanklopt. Zorgverzekeraars geven het ziekenhuis hiervoor een vergoeding, maar dit is volgens ZGT niet voldoende. Het personeel is deze week op de hoogte gesteld van het probleem en de aanstaande bezuinigingen.

Voordat er definitieve besluiten worden gemaakt, gaat bestuursvoorzitter Ton Ruikes praten met zorgverzekeraars. Hij hoopt hierdoor alsnog een hogere vergoeding te kunnen afspreken. Gedwongen ontslagen sluit hij vooralsnog niet uit.

“We doen er alles aan om te voorkomen dat we moeten snijden in ons personeelsbestand, maar als we niets doen zetten we de toekomst van het ziekenhuis op het spel”, aldus Ruikes. De bestuursvoorzitter hoopt iedereen in oktober meer duidelijkheid te kunnen geven. 

Door: Redactie Nationale Zorggids