Normal_online_computer_internet

Zorgverzekeraars hebben op 4 november een eerste set met gegevens openbaar gemaakt. Het bestand (Vektis databestand Zorgverzekeringswet 2012) geeft inzicht in de door zorgverzekeraars vergoede zorgkosten van alle zorgsoorten binnen de Zorgverzekeringswet over het jaar 2012. De database wordt gepubliceerd door informatiecentrum Vektis en Zorgverzekeraars Nederland (VN). Dat meldt Vektis.

Door deze gegevens te delen willen zorgverzekeraars andere partijen in staat stellen om meer kennis en inzicht te krijgen, met als uiteindelijk doel de betaalbaarheid en de kwaliteit van zorg verder te helpen.

Het bestand is onderverdeeld in de verschillende kostenrubrieken binnen de basisverzekering, zoals medisch specialistische zorg, farmacie, GGZ, huisartsen, hulpmiddelen, mondzorg (voor kinderen), paramedische zorg en kraamzorg. Deze zorgkosten zijn uitgesplitst naar geslacht, leeftijd, het aantal verzekerde jaren en de eerste drie cijfers van de postcode. In het bestand zitten gegevens van in totaal 17 miljoen verzekerden.

© Nationale Zorggids