Normal_de_friesland_zorgverzekeraar_logo

De nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland vindt dat een zorgverzekeraar het hele jaar actief betrokken moet zijn bij de verzekerden. Zo kan de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg gewaarborgd worden. Niet alleen in de laatste zes weken van het jaar, zegt Bert van der Hoek. Van der Hoek is per direct benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de zorgverzekeraar. Dat meldt Skipr.

De topman ziet het als een grote uitdaging om de zorg toekomstvast te houden. Daarom wil hij de komende tijd aandacht besteden aan thema's als participatie en preventie. Samen met de verzekerden wil hij waarde toevoegen aan de zorg. Hierbij speelt de concentratie en spreiding van ziekenhuiszorg een belangrijke rol. Het is volgens hem de kunst om met betrokken partijen het gemeenschappelijk belang te zoeken. Dat is echter niet altijd gemakkelijk. Van der Hoek denk dat De Friesland hiermee op korte termijn resultaten zal boeken.

In eerste instantie zou Van der Hoek al per oktober van het afgelopen jaar benoemd worden, echter was De Nederlandse Bank (DNB) niet direct akkoord met de benoeming. Hij volgde een inwerk/ en trainingstraject waarna een toetsing van de DNB volgde. Met deze toetsing heeft hij zich succesvol kunnen bewijzen. "Ik zal niet verhullen dat het eerst wel even schrikken was dat DNB geen goedkeuring zou geven. Maar terugblikkend gun ik iedere bestuurder een dergelijk traject. Het is een voordeel als je als bestuurder niet gelijk vol in de wind hoeft te staan, maar eerst de tijd krijgt om kennis te maken met de mensen, de organisatie en de externe relaties", zegt Van der Hoek. 

©Nationale Zorggids