Normal_zorgverzekering_verzekeringskaart

Drie patiëntenorganisaties willen dat verzekerden kunnen meebeslissen over de zorginkoop van hun zorgverzekeraar. Ook zouden mensen met een zorgverzekering moeten kunnen meepraten over het aanbod van polissen en de dienstverlening van de zorgverzekeraar. Dat meldt Patiëntenfederatie Nederland.

Ieder(in), Landelijke Platform GGz (LPGGz) en Patiëntenfederatie Nederland pleiten in een brief aan de Tweede Kamer voor meer inspraak van de verzekerde. In de brief staat dat verzekerden toegang moeten hebben tot begrijpelijke, betaalbare en toegankelijke zorgverzekeringen. De recent aangekondigde prijsverhoging van de zorgpremie van DSW past daar niet bij. Dit zorgt er alleen maar voor dat mensen zoeken naar goedkope polissen, zonder te kijken of deze past. Daar waarschuwen de organisaties de Tweede Kamer voor.

“Als de premiestijging ook nog eens bijdraagt aan verdere toename van het aantal mensen in de wanbetalersregeling, dan is dat extra schrijnend. Zeker nu de Nationale Ombudsman constateert dat zij slechte slechte service krijgen”, aldus de organisaties. 

Door: Redactie Nationale Zorggids