Alrijne verwijdert verwijzingen naar afspraken met verzekeraars van website

Na kritiek van zorgverzekeraars over de wijze waarop het Alrijne Ziekenhuis communiceerde over de operatiestop, heeft het de verwijzingen naar afspraken met zorgverzekeraars van de website verwijderd. Wel meldt het ziekenhuis dat het in oktober alleen opereert in Leiden, aldus Skipr. 

Het ziekenhuis liet vorige week weten dat het in oktober een operatiestop instelde voor iedereen die niet verzekerd was bij Zorg en Zekerheid. Bij alle andere zorgverzekeraars zou het budgetplafond zijn bereikt. Menzis en VGZ lieten daarop weten dat dit niet voor hen zou gelden en dat er met VGZ bovendien een doorleverplicht is afgesproken. Zelfs als het maximale aantal gecontracteerde behandelingen is bereikt, moet Alrijne de zorg blijven leveren. CZ en Zilveren Kruis zeiden dat de operatiestop een gevolg zou zijn van personeelstekorten in het ziekenhuis.

Budgetoverschrijding

Inmiddels heeft Alrijne verwijzingen naar verzekeraars op de site verwijderd, maar staat er nu een algemeen bericht dat het ziekenhuis verwacht het budget te overschrijden. Voor welke verzekerden de operatiestop geldt, is niet bekend.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky