Normal_huiselijk_geweld-_mishandeling

Volgens de nieuwe burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, wordt de bestrijding van huiselijk geweld een speerpunt van haar beleid. “Het komt in alle wijken voor, bij alle rangen en standen.” Krikke werd vrijdag tijdens een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd als burgemeester. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid.

In haar installatiespeech zei Krikke onder andere: “Den Haag is de stad van vrede en recht. Ik denk dat het heel belangrijk is om ook achter de voordeur te kijken of er gevallen zijn van vrouwenmishandeling en kindermishandeling. Ik wil een burgemeester zijn die daar pal voor staat.”

Volgens Krikke wordt vaak gedacht dat er niets te doen is tegen kindermishandeling en andere vormen van huiselijk geweld. “We gaan niet heel lang nadenken of je wel of niet iets kunt doen. We gaan iets doen. Als ingrijpen soms te ver gaat en we een tik op onze vingers krijgen van hogere instanties, dan neem ik dat voor lief. Beter dan jarenlang rammen, trappen en verwondingen die de zwaksten in relaties op kunnen lopen.”

Door: Redactie Nationale Zorggids