Normal_oma_ouderen_bejaarden_drinken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op verpleeghuis Slotervaart in Amsterdam verlengd. Volgens de inspectie is het de organisatie van het verpleeghuis niet gelukt om de noodzakelijke verbeteringen in het hele verpleeghuis door te voeren.

Het verpleeghuis in Amsterdam is onderdeel van Cordaan en ligt tegenover het Slotervaartziekenhuis In juni van dit jaar besloot de IGZ de instelling voor ouderen extra in de gaten te houden. De inspectie had bij een onaangekondigd bezoek geconstateerd dat het voor bewonders van het verpleeghuis onduidelijk is welke zorg zij krijgen. Ook vond de inspectie de persoonlijke leefomgeving voor de cliënten beperkt. Zo verbleven er soms wel vier bewoners op één slaapkamer en was het toezicht door medewerkers daardoor niet toereikend.

Afgelopen november bracht de inspectie opnieuw een bezoek aan het verpleeghuis en concludeerde dat het de organisatie niet gelukt was om structurele veranderingen door te voeren. De instelling had wel dingen verbeterd maar vooral op één afdeling. Verder bleek de medicatieveiligheid niet op orde en waren medewerkers onvoldoende bekend met de zorg- en ondersteuningsproblemen van de cliënten.

De IGZ heeft daarom besloten het verscherpt toezicht op verpleeghuis Slotervaart met drie maanden te verlengen. De inspectie blijft het verpleeghuis met onverwachte bezoeken volgen tot de zorg voor het hele verpleeghuis op orde is.

© Nationale Zorggids