Normal_bejaard_koppel_relatie_ouderen

Het ministerie van VWS slaat de handen ineen met het ministerie van OCW  om de aansluiting van schoolbank naar verpleeghuis beter te laten verlopen. Dat stelt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in zijn Plan van Aanpak Kwaliteit Verpleeghuizen. De kennis, vaardigheden en beschikbaarheid van medewerkers in verpleeghuizen sluit namelijk soms niet (meer) aan bij de zorgbehoefte van (toekomstige) cliënten. Dat meldt rijksoverheid.nl

Voor een evenwichtige mix van nieuw en ervaren personeel komt de staatssecretaris met een leidraad voor een goede samenstelling van personeel. Kwaliteit vraagt ook om betrokken bestuurders. De staatssecretaris heeft de sector gevraagd zelf met een lijst te komen met zaken waar een betrokken bestuurder aan voldoet en een lijst met consequenties als iemand daar niet aan voldoet. 'Ruim baan voor ambitie', aldus de bewindspersoon. Hij hoopt dat er een voorhoede ontstaat van 200 verpleeghuizen die als voorbeeld voor de rest dienen.

Om de zorg te verbeteren hebben ook de NPCF, LOC, V&VN, Verenso, ActiZ, BTN, ZN, het Zorginstituut en de IGZ de handen ineen geslagen. 

© Nationale Zorggids