Normal_fitness_ouderen_beweging

Twente is bestempeld als Europese voorbeeldregio Gezond Ouder Worden. Wethouder Jan Binnenmars van de gemeente Twenteraad nam de prijs in ontvangst van Europees Commissaris Günther Oettinger. Nog vier andere regio’s in Nederland ontvingen dezelfde prijs, in het buitenland zijn 74 regio’s geroemd om hun beleid voor gezond ouder worden. Dit meldt Skipr. 

Onder andere de inspanningen van de Universiteit van Twente, Roessingh Research and Development en de Twentse Zorg Academie hebben geleid tot de toekenning. Ook PERSSILAA en Langgezond.nl werden erkent voor hun werk.
In de regio zijn  verschillende initiatieven opgezet om de gezondheid van ouderen te verbeteren. Zo krijgen 65-plussers regelmatig een zelfcheck toegestuurd en kunnen zij via technologische ontwikkelingen hun gezondheid op peil houden. Mensen met een verhoogd risico op gezondheidsproblemen krijgen een uitgebreidere check. Ook staan preventie-activiteiten hoog op de agenda in Twente. Zo wordt informatie gegeven over voeding, beweging en het geheugen.

In totaal maken veertien gemeenten onderdeel uit van de voorbeeldregio Gezond Ouder Worden in Twente. Twente werd in 2013 ook al uitgeroepen tot voorbeeldregio op het gebied van ouderen en gezondheid.

Door: Redactie Nationale Zorggids