Normal_jopenpimmetdechequevandirkvandenbroekprinsesbeatrixspierfonds

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft meer dan 35.000 euro opgeleverd. De opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Dit meldt het Prinses Beatrix Spierfonds.

De statiegeldactie werd georganiseerd van 23 augustus tot en met 3 oktober en heeft 35.701,05 euro opgeleverd. Het gezicht van de landelijke statiegeldactie is de 7-jarige Pim. Hij lijdt aan juveniele dermatomyositis (JDM), een zeldzame spierziekte die de huid en spieren aantast.

Er zijn wel 600 verschillende spierziekten. Ze zijn vaak erfelijk, soms dodelijk, en allemaal werken ze verlammend op de spieren. Een ziekte die de spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan. Het Prinses Beatrix Spierfonds is de aanjager van de strijd tegen spierziekten. Door middel van samenwerking en financiering wordt onderzoek gestimuleerd naar genezing en behandeling voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. 


Door: Nationale Zorggids