Normal_traplift_ouderen

Twitteraars hebben verontwaardigd gereageerd op een Twitterbericht over de traplift van een oudere vrouw die zomaar wordt weggegooid. De oudere vrouw in kwestie wil de traplift na het overlijden van haar man graag houden. Maar de organisatie die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning hulpmiddelen levert zegt de traplift te verwijderen. Het bericht over de lift werd door de schoondochter van de vrouw op Twitter gezet. Dat meldt de Telegraaf. 

Diverse Twitteraars melden nu soortgelijke berichten waar trapliften worden weggehaald of andere manieren van ‘kapitaalvernietiging’ in de hulpmiddelensector. Zo reageert één persoon met een verhaal over zijn moeder die driemaal een andere aangepaste rolstoel kreeg in slechts 12 maanden tijd. Eén keer moest ze van rolstoel wisselen omdat ze naar een andere instelling ging en een andere keer omdat ze ook een middagdutje moest kunnen doen in haar rolstoel.

Ook de politiek bemoeit zich er mee. De PvdA en CDA willen dat er wordt uitgezocht hoe er in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) met geld wordt omgegaan. CDA roept mensen op om een melding te doen van verspilling van zorggeld. Ook de Facebookpagina van Pvda-Kamerlid Sharon Dijksma wordt opengesteld voor meldingen. Een Kamermeerderheid heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gevraagd om uit te zoeken hoe het zit. “Heel erg dit. Gemeenten zouden dit moeten oplossen, maar je hoort dit zo vaak. Het is dus ook een systeemvraagstuk. Ik ga minister De Jonge hiernaar vragen”, aldus Vera Bergkamp van D66.

Door: Redactie Nationale Zorggids