Normal_nieuweleden

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), het Kenniscentrum Sport en ActiZ hebben zich aangesloten bij het consortium BeterOud, waartoe ook Vilans, Movisie en KBO-PCOB behoren. Vertegenwoordigers van deze organisaties zetten woensdag 28 november hun handtekening onder ‘Samen werken we aan BeterOud’. Dit meldt Vilans. 

Het LKCA sluit zich graag aan bij BeterOud omdat uit onderzoek blijkt dat kunst enorm belangrijk is voor ouderen. De organisatie draait al een tijdje mee en merkt dat het goed is om met elkaar zaken op te pakken. Zo heeft het met Movisie, Kenniscentrum Sport en Sociaal Werk Nederland al eerder producties gemaakt over vernieuwende dagactiviteiten voor ouderen. 

Bewegen is op allerlei manieren heel belangrijk voor ouderen. Door actief te zijn kun je Beter Oud worden, zegt Kenniscentrum sport over haar deelname. En ook voor ActiZ is aansluiten bij het consortium niet meer dan logisch. "Er gebeurt steeds meer tussen de thuissituatie en het wonen in zorginstellingen. BeterOud speelt daar goed op in en wij hopen dat wij met de parnters daar een goede bijdrage aan kunnen leveren", aldus directeur Wouter van Soest. 
 
BeterOud heeft de ambitie ouderen zo zelfstandig en waardevol mogelijk te laten leven, ook als zij afhankelijk worden van zorg of ondersteuning. Binnen het consortium zetten ouderen, professionals en organisaties zich samen in om die ambitie te realiseren.

Door: Redactie Nationale Zorggids