Normal_logo_mantel_logo

Ook dit jaar werden de Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen door wie mantelzorgers zich gesteund voelen. In heel Nederland kon tot 31 oktober gestemd worden op de 10 finalisten. Afgelopen vrijdag zijn de drie winnaars van de Mantelzorg Awards 2017 bekend gemaakt en gehuldigd. De organisatie van de Mantelzorg Awards heeft samen met Irene Moors de drie winnaars bezocht en de Awards feestelijk overhandigd. Dat meldt Mantelzorg Awards. 

Uit alle genomineerden selecteerde de jury tien finalisten die op 17 oktober doorgingen naar de stemronde van de Mantelzorg Awards. Vervolgens kon er bijna twee weken lang gestemd worden op de tien finalisten. Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, reikte Irene Moors de award uit aan Yvonne Faber uit Hoogerheide, Karin Schroder (ambtenaar jeugdzorg in Losser en Marjolijn Buurs, mede-oprichter van het platform Mantelzorgelijk.nl.

Faber is gekozen omdat zij als casemanager dementie een grote steun is voor Esther van Tilborg-Muller en haar moeder. Ze weet heel goed aan te sluiten bij de culturele achtergrond van het gezin, zo luidt het oordeel. Schroder hielp Marieke Grote Beverborg bij het inrichten van zorg voor haar kinderen met autisme. Zodat zij thuis kunnen blijven wonen en zich zo goed mogelijk verder kunnen ontwikkelen. Tot slot heeft Bruurs gewonnen omdat zij mantelzorgers helpt elkaar te vinden om tips en ervaringsverhalen met elkaar te delen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids