Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Lars de R. die verdacht wordt van het plegen van misbruik van kinderen, heeft mogelijk meer slachtoffers gemaakt dan aanvankelijk werd gedacht. De R. werkte drie zomers als zzp’er bij speelpark Jeugdland, waar hij workshops gaf. Daarnaast gaf de man muziekles aan volwassenen en kinderen. Vermoed wordt dat hij nog een slachtoffer heeft misbruikt in Amsterdam. Dit meldt Parool.

De verdachte zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) dertien slachtoffers hebben gemaakt, waarvan een aantal uit Amsterdam komen. Niet al het misbruik vond plaats op speelpark Jeugdland, zo laten advocaat en justitie weten. Stadsdeel Oost, eigenaar van Speelpark, startte een onderzoek naar de veiligheid op Jeugdland. In die tijd zat De R. al vast omdat zijn naam naar boven kwam tijdens een onderzoek naar kinderporno.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tussen 2009 en 2017. Een deel daarvan gebeurde in India en Kroatië. Naar alle verdenkingen van misbruik aan het adres van de man zijn onderzoeken gestart. Deze zouden inmiddels nagenoeg afgerond zijn. Ook in België is een onderzoek gestart naar de verdachte. In juli volgt een regiezaak, na de zomer volgt een inhoudelijke behandeling. Twee misbruikzaken worden achter gesloten deuren gehouden, omdat de verdachte zelf nog minderjarig was toen hij de delicten pleegde.

Door: Redactie Nationale Zorggids