Normal_rechtszaak_hamer

Een thuiszorgmedewerker van Omring in Hoorn is ontslagen, nadat zij loog over haar afwezigheidsredenen. De medewerker vertelde haar collega's dat ze thuis een zieke hond had en daarom naar de dierenarts moest. Echter, in plaats daarvan bracht zij een bezoekje aan de kapper. Dit meldt RTL Nieuws. 

Omring is van mening dat deze leugen het vertrouwen in de vrouw heeft aangetast. Daarom is zij ontslagen. De instelling geeft haar medewerkers veel vrijheid en moet er daarom op aan kunnen dat zij de waarheid spreken. Wat meespeelde in de beslissing van de organisatie, was dat de thuiszorgmedewerker een paar jaar eerder verkeerde urenregistraties indiende en de wasmachine van een cliënt voor persoonlijke doeleinden gebruikte.

De vrouw vond de reden voor ontslag niet voldoende en vocht de beslissing aan. Hierover werd maandag in de rechtbank gesproken. De kantonrechter schaart zich aan de kant van Omring en vindt het kwalijk dat de zorgverlener loog tegen haar collega’s. Wel heeft ze recht op 39.000 euro bruto ontslagvergoeding. Iets wat Omring eerder weigerde uit te betalen, wegens verwijtbaar gedrag. 

Door: Nationale Zorggids