Normal_zn_zorgverzekeraars_nederland_logo

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is niet blij met ggz-instelling Cura Clinics. De instelling maakt gebruik van een maas in de zorgwet, waardoor het onverzekerde activiteiten als yoga, massage en alternatieve therapie declareert bij de zorgverzekering. Commercieel directeur Niels Schellen zou bovendien een e-mail van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben vervalst, waarvan de organisatie aangifte heeft gedaan. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

“Instellingen of zorgverleners die onder het mom van zorg yoga of meditatie aanbieden, blijkbaar om op die manier veel geld mee te verdienen, bedreigen de solidariteit en daarmee de toegang tot goede zorg voor degenen die daar écht op zijn aangewezen”, zegt de woordvoerder van ZN. De organisatie voor zorgverzekeraars heeft samen met GGZ Nederland een verklaring geschreven over de werkwijze van Cura Clinics.

ZN hoopt dat Cura Clinics snel wordt opgedoekt en dat cliënten in de tussentijd stoppen met het ontvangen van zorg, want er is een grote kans dat zij hun zorg niet vergoed krijgen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids