Logo_zn_zorgverzekeraars_nederland_logo

Zorgverzekeraars Nederland laat deze week in een brief aan de Tweede Kamer weten dat de zorgverzekeraars graag met zorgpartijen in gesprek willen om zo tot betere, innovatieve en betaalbare zorg te komen. Het Nederlands zorgstelsel staat internationaal hoog aangeschreven, maar ook de Nederlandse gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland. 

Aan de voorspelde groei van zorgkosten kan alleen weerstand worden geboden als alle zorgpartijen gaan samenwerken voor betere, innovatieve en betaalbare zorg. Zo kan de zorg op een andere manier georganiseerd worden en kan de toegankelijkheid en kwaliteit behouden blijven, zo staat in de brief van ZN.

Ook staat ZN stil bij het 'Actieplan Kern-gezond'. Dit actieplan is een initiatief van de belangenvereniging en gaat in op de kwaliteit van het Nederlands zorgstelsel en wat er verbetert kan worden aan de kant van de zorgverzekeraars. Er zijn met het plan inmiddels belangrijke stappen gezet: overstapdrempels zijn weggenomen, zorgverzekeraars hebben andere keuzes gemaakt in hun campagnes en verzekerden hebben meer inzicht gekregen in de inhoud van zorgpolissen.

Eind 2016 is er weer een overstapperiode. Hiervoor werken zorgverzekeraars samen met patiëntenvereniging NPCF en de Consumentenbond aan de Zorginformatiekaart. Hierin staan de belangrijkste kenmerken van een zorgpolis en wordt de informatie van het gecontracteerde aanbod inzichtelijk gemaakt. In de komende periode moet de informatievoorziening aan verzekerden nog meer verbeterd worden. Dat wil ZN samen met gevolmachtigden, tussenpersonen en vergelijkingssites doen. 

©Nationale Zorggids