Normal_studenten2

Wie kent het niet? Je hebt een ‘niet pluis’-gevoel, maar ondanks alle regels en protocollen voel je je handelingsverlegen. Of je aarzelt een vermoeden aan te kaarten. Voor NIP-sectie Het Jonge Kind en Vakblad VROEG reden om op dinsdag 6 december de studiedag “Dilemma’s rond vroege kindermishandeling” te organiseren.

Juist bij het jonge kind kan het vermoeden van mishandeling veel emoties losmaken. Alle reden dus om geen tijd verloren te laten gaan om een vermoeden bespreekbaar te maken en wanneer nodig tot actie over te gaan. Daar staat tegenover dat een dergelijke stap een vergaand effect kan hebben op de ouder-kindrelatie. 

De studiedag op 6 december vindt plaats in Utrecht en gaat in op de dilemma’s van zorgprofessionals wanneer er een vermoeden is van kindermishandeling op jonge leeftijd. Invalshoeken zijn: 
 
Wat zijn signalen bij jonge kinderen?
Waarom gaan ouders over tot mishandelen?
Hoe maak je een ‘niet pluis’-gevoel bespreekbaar?
Wat te doen bij ontkenning door de ouders? 
Wat kun je doen, welke aanpak leent zich voor een specifieke situatie en welke rol speelt in dit kader de meldcode? 
Hoe ga je om met je eigen emoties?

De studiedag vindt plaats op 6 december 2016 in Utrecht. Aanvangstijd is 9.30 uur en de dag eindigt om 16.15 uur, met ‘s middags een lunch en aan het einde van de dag een netwerkborrel. De reguliere deelnameprijs bedraagt €120,-, met speciale tarieven voor leden, abonnees en studenten.
 
Meer weten of aanmelden? Klik hier
 
© Nationale Zorggids