Normal_geweld__kindermishandeling__mishandeling

In aanloop naar de Week tegen Kindermishandeling presenteert het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken het boek ‘1 op de 4 - Kindermishandeling, een publiek probleem’. Op 17 november neemt de directeur van Team-KIM, Kim van der Laar, het eerste exemplaar in ontvangst. Team-KIM is een organisatie die kindermishandeling bespreekbaar maakt. Dat meldt het ministerie van volksgezondheid. 

In het nieuwe jaarboek van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken onderzoeken de meest deskundige experts kindermishandeling als publiek probleem. Hoe kunnen we er wel wat tegen doen?

Tijdens de presentatie van de publicatie zullen jongeren van het Team-KIM op het boek reageren. Team-KIM geeft voorlichting en advies over de aanpak tegen kindermishandeling waarbij de behoeften van kinderen en jongeren voorop staan. De ervaringsdeskundigen van Team-KIM zijn jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Zij weten als geen ander weten hoe het voelt om kindermishandeling mee te maken.

De  Week tegen Kindermishandeling vindt dit jaar van 20 tot en met 27 november plaats. Tijdens deze week organiseren organisaties door het hele land allerlei activiteiten binnen het thema kindermishandeling en seksueel misbruik.

Door: Redactie Nationale Zorggids