Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

In de week van 19 november wordt extra aandacht gevraagd voor kindermishandeling. Deze week tegen kindermishandeling 2018 staat helemaal in het teken van samenwerking tussen professionals. Het thema van dit jaar is: Ik maak het verschil. Dit melden het miniserie van Volksgezonheid en de Algemene Vereniging Schoolleiders.

Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. Zelfs een klein gebaar kan een groot verschil maken. Door te delen wat jij doet als je je zorgen maakt om een kind, moedig je anderen ook aan iets te doen. In Nederland groeien ongeveer 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de week tegen kindermishandeling worden krachten gebundeld, kennis en ervaring gedeeld en van elkaar geleerd.

Op Weektegenkindermishandeling.nl staat een overzicht van de 120 activiteiten die dit jaar zijn aangemeld. Aansluitend op de Week tegen kindermishandeling start de Week Zonder Geweld. 

Door: Redactie Nationale Zorggids