Normal_mishandeling_kind_knuffel_

De website Zorgenomeenkind.nl helpt bij het herkennen en verhelpen van kindermishandeling. De site is een initiatief van de regionale Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant. Dit meldt huiselijkgeweld.nl.

Kindermishandeling is niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dit leren te herkennen. Daar helpt de website Zorgomeenkind.nl bij. Verder is er informatie te vinden over wat mensen kunnen doen en waar ze hulp kunnen vragen.

Week tegen Kindermishandeling

De website is gelanceerd in aanloop naar de Week tegen Kindermishandeling. In deze week van 18 tot en met 24 november delen professionals, ouders en kinderen hun verhalen. Over wat ze hebben meegemaakt en wat ze heeft geholpen. Met die informatie wil de Taskforce ervoor zorgen dat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

Taskforce Kindermishandeling

Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant is een netwerk van professionals, organisaties en inwoners in de regio. De Taskforce zoekt naar een nieuwe aanpak van het probleem, zodat kindermishandeling eerder gesignaleerd kan worden en hopelijk steeds vaker kan worden voorkomen.

Door: Nationale Zorggids