Logo_veilig-thuis-kindermishandeling

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hebben in april 2016 een hertoets uitgevoerd bij Veilig Thuis Groningen. Veilig Thuis Groningen is onderdeel van het Zorgloket van de gemeente Groningen en verleent maatschappelijk werk en is tevens een advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. De inspecties zijn van oordeel dat de kwaliteit van Veilig Thuis Groningen inmiddels voldoende is. Dit meldt Inspectie Jeugdzorg.

De inspecties houden toezicht op de kwaliteit van de Veilig Thuis organisaties, die door heel Nederland te vinden zijn. Zij doen dit stapsgewijs. In oktober 2015 is stap 1 van het toezicht uitgevoerd bij Veilig Thuis Groningen. De inspecties oordeelden toen dat Veilig Thuis Groningen voldeed aan 13 van de 24 verwachtingen uit het toetsingskader Veilig Thuis 2015.

In april 2016 hebben de inspecties een hertoets van stap 1 van het toezicht uitgevoerd bij Veilig Thuis Groningen. De inspecties zijn van oordeel dat de Veilig Thuis organisaties aan alle verwachtingen uit het toetsingskader moeten voldoen. De inspecties hebben bij de hertoets de stand van zaken van het verbetertraject betrokken dat Veilig Thuis Groningen heeft ingezet naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek in 2015.

Het eindoordeel van de inspecties luidt dat de kwaliteit van Veilig Thuis Groningen ten aanzien van stap 1 voldoende is. De inspecties hebben geconstateerd dat Veilig Thuis Groningen in april 2016 voldoet aan 22 van de 24 verwachtingen en dat voldoende voortgang zit in de twee openstaande verbeterpunten. De inspecties blijven de ontwikkelingen bij Veilig Thuis Groningen volgen via het reguliere toezicht.

© Nationale Zorggids