Normal_fietsen

Wethouder Mart Wijnen uit Valkenswaard heeft aangeboden om de fietsboete van een 83-jarige dame uit eigen zak te betalen. In Valkenswaard werd de vrouw vorige week beboet omdat zij fietste in voetgangersgebied de Corridor, waarbij afstappen moeizaam zou zijn door allerlei lichamelijke aandoeningen. De boete van 64 euro kan de vrouw niet betalen. Op een ingezonden brief reageerden zowel de wethouder als andere lezers verontwaardigd. Dit meldt Trouw.

Het nichtje van de oudere dame schreef in een brief aan het Valkenswaards Weekblad over het voorval. Dat de mindervalide vrouw een boete kreeg in plaats van een waarschuwing, schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. De vrouw zou slapeloze nachten hebben gehad over de te betalen boete. Nu lijkt zij geholpen te worden door wethouder Wijnen van verkeer, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting.

De wethouder probeert in contact te komen met de 83-jarige vrouw. Of dat inmiddels gelukt is, is niet duidelijk. Wel wil Wijnen benadrukken dat hij geen kritiek heeft op het handelen van de politie, maar dat hij het zo sneu vond voor de vrouw. Zijn woordvoerder laat weten dat hij vanuit zijn emoties reageerde en dat hij “een groot hart heeft”.

Het betreffende voetgangersgebied wordt vaker door fietsers gebruikt en daar zijn door wandelaars en ondernemers al meerdere klachten over ingediend. Dat de politie nu ook daadwerkelijk boetes uitschrijft voor mensen die door voetgangersgebied de Corridor blijven fietsen, zou betekenen dat de politie de klachten serieus neemt. In reactie op de ingezonden brief van het nichtje van de vrouw vragen mensen zich echter af of een waarschuwing voor de mindervalide vrouw niet passender was geweest.

Door: Redactie Nationale Zorggids