Normal_ouderenzorg_ouderen

Het kleinschalige verpleeghuis Zorgrésidence Regina in Velp voldoet aan een eerder door de IGJ opgelegde aanwijzing. Deze aanwijzing had als doel om de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van de zorg op te lossen. De zorginstelling heeft voldoende maatregelen genomen om de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weg te nemen, aldus de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. 

In november 2018 kreeg de Zorgrésidence een aanwijzing. Daarin stond dat de zorginstelling binnen zes maanden verbeteringen moest doorvoeren op de thema’s deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. De aanwijzing dwong het verpleeghuis tot het verbeteren van zorg.

Afgelopen mei bleek één en ander nog steeds niet op orde. De instelling had de tekortkomingen onvoldoende in beeld. Om te zorgen dat Regina alsnog maatregelen nam, legde de inspectie een last onder dwangsom op. Inmiddels is er voldoende verbeterd om de last onder dwangsom te beëindigen. Er is een nieuwe bestuurder aangenomen, het kwaliteitsbeleid is aangepast, waardoor (bijna) incidenten, (bijna) fouten en lachten gebruikt worden voor de verbetering van zorg en zorgverleners werken nu methodisch aan de zorgafspraken van cliënten. 

Door: Nationale Zorggids